luni 26 februarie 2024

Eurodeputatul liberal Daniel Buda: Democrația costă! Partidele trebuie să ia o decizie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Eurodeputatul liberal Daniel Buda spune că, din punct de vedere legal, nu există niciun impediment ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale.

Potrivit lui Buda „partidele politice trebuie să ia această decizie undeva în două săptămâni, pentru că, dacă nu, atunci o să avem nişte dificultăţi majore de a armoniza totuşi aspectele legislative, în sensul că sunt nişte etape cu care se anunţă alegerile, şi europarlamentare, şi cele locale, ş.a.m.d.”.

„Din punct de vedere al oportunităţii, sigur că totdeauna spunem noi că democraţia costă. Costă democraţia, dar dacă poţi să nu ai aceleaşi cheltuieli sau există cheltuieli pe care le poţi evita, de ce să nu faci această chestiune?”, a spus luni seară europarlamentarul la o întâlnire cu jurnalişti români în Parlamentul European la Strasbour, potrivit Agerpres.

În opinia sa, comasarea celor două tipuri de alegeri reprezintă „cea mai bună ocazie pentru clasa politică din România de a pune pe masa alegătorului din România care îi sunt viziunile şi opţiunile pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea şi modernizarea României”. „Niciun alt tip de alegeri nu se completează atât de bine ca alegerile locale cu cele europarlamentare, legat de ceea ce înseamnă dezvoltare a comunităţilor la nivel naţional”, a mai adăugat eurodeputatul PPE.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro