vineri 21 iunie 2024

Excremente de urs la conservă, vândute în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Excremente de urs la conservă, „autentic secuiești”, vândute în România. Nu este o glumă. Produsul se vinde în județele Covasna și Harghita, iar producătorii sunt cunoscuți pentru berea şi chipsurile „Csíki Sör” şi „Csíki Csipsz”. O conservă costă 40 de lei.

„Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul ‘nu este destinat consumului de către oameni’, nu avem ce să facem nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir”, a spus comisarul-șef OPC Covasna, pentru WeRadio.

Eticheta de pe conservă mai arată faptul că produsul conţine 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanţi, vegan”, iar nedeschis, îşi păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat pentru B1 TV că operatorul economic în cauză a mai fost sancționat și pentru alte abateri în trecut.

„Este cel pe a căror pungi cu chipsuri scria «Ținutul Secuiesc» ca «țară de origine» a acestor produse, a fost sancționat, între timp colegii mei au și câștigat în instanță. Nu contenește să ne surprindă. Vedeți dumneavoastră, fiecare se joacă cu ce știe mai bine, mă gândesc, or punerea pe piață a unui produs ce contravine codului consumului”, a explicat Constantinescu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro