joi 22 februarie 2024

Experiții de la Finanțe, în control la Primăria Capitalei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţă că va face un control la Primăria Capitalei şi la companiile din subordine.

”Vrem să ştim dacă banii au fost folosiţi în interesul românilor sau au ajuns în buzunarele celor de la PSD”, a spus Cîţu.

Potrivit liberalului, la Primăria Capitalei nu s-a mai făcut un control financiar de 10 ani, de când PSD a preluat puterea în București.

”Ieri am încercat să aflu mai multe informaţii despre execuţia bugetară a Priăriei Bucureşti şi despre companii şi am aflat că nu s-a mai făcut un control – ceea ce este foarte ciudat – de vreo zece ani de zile. Nu ştim cum au fost cheltuiţi acei bani, unde s-au dus acei bani, dacă au fost sifonaţi. Am vrut să ştiu acest lucru pentru că anul trecut – deşi subvenia este de la buget pentru încălzire –  Primăria Bucureşti s-a împrumutat pe 20 de ani, aproape 500 de milioane de lei, din Trezorerie. S-a împrumutat pe 20 de ani, deşi ar fi trebuit să aibă banii în buget pentru subvenţie. Ce s-a întâmplat acolo, unde sunt banii de subvenţie?”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă Florin Cîţu.

Acesta a explicat că are pregătite două echipe de control şi se face un calendar al verificărilor, urmănd a începe de unde se ştie ”din spaţiul public că sunt probleme”.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro