Explozie la Petromidia. Un mort și cinci răniți

UPDATE. Persoana dată dispărută la Petromidia a fost găsită decedată. Doi dintre cei cinci răniti vor fi transferati cel mai probabil la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Lucian Bode a declarat că incendiul a fost lichidat în jurul orei 15.00. ”Forțele de intervenție au ajuns în 8 minute, iar după o oră incendiul era sub control”, a adăugat ministrul de interne.

În zona platformei Petromidia a avut loc vineri la prânz o explozie.  ISU anunță șase victime, dintre care o persoană disparută. Incendiul se manifestă în continuare cu flacară la această oră.

Una dintre persoanele rănite are arsuri pe 45% din suprafața corpului și a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital.

O altă victimă are arsuri la nivelul feței.

Mai sunt o persoană cu traumatism la picior, alta cu traumatism lombar și alta cu arsuri minore.

Toate victimele au fost duse la spital.

ISU Constanța transmite că o persoană este dată dispărută.

Potrivit Rompetrol, explozia a avut loc în cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorină.

”Situaţia este gravă. Controlul a fost preluat de ISU, se concentrează toată lumea pe stingerea incendiului. Acesul este restricţionat, limtat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă, există în continuare pericol de explozie”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.

”Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări ale Agenției Naționale a Mediului, norul de fum se deplasează spre mare. Avem la fața locului un laborator mobil care analizează situația”, a adăugat ministrul Mediului.

”Conform procedurilor interne de gestionare a situatiilor de criza, procesele tehnologice din cadrul rafinariei au fost sistate in conditii de siguranta”, informează Rompetrol.

Comentează pe FACEBOOK