luni 17 iunie 2024

Extravaganța lui Ion Țiriac: Cadoul Incredibil Făcut la Sfârșit de An

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

La finalul anului 2023, Ion Țiriac, miliardarul român în vârstă de 84 de ani, a făcut o nouă achiziție impresionantă. A adăugat colecției sale personale un tractor Porsche.

Una dintre cele mai recente adăugiri la colecția sa este un tractor Porsche-Diesel Super S 308, care a fost complet restaurat după anul 2000.

Colecția privată a omului de afaceri este bogată în piese deosebite. Acest vehicul nu se remarcă doar prin performanțele tehnice de primă clasă, ci și prin nota sa ieșită din comun.

Porsche-Diesel Super S 308 reprezintă o versiune extinsă a binecunoscutului Super N 308, echipată cu un motor de 2.625 cc și capabilă să dezvolte 38 CP. Acest model, care este succesorul lui Allgaier A 133 S, a fost ulterior înlocuit de o versiune modernizată, respectiv Porsche-Diesel Super N 309, conform informațiilor de pe gsp.ro.

După o restaurare completă realizată după anul 2000, Ion Țiriac a achiziționat tractorul cu intenția de a adăuga la colecția sa nu doar piese de lux și de ultimă generație, ci și adevărate declarații de stil.

Producția acestui tractor a început în 1950, inițial în colaborare cu Allgaier Werke GmbH (sub marca Allgaier), iar ulterior, începând cu 1956, în colaborare cu grupul Mannesmann, care deținea o unitate de asamblare în Friedrichshafen.

Cu achiziționarea unui tractor premium, Ion Țiriac a manifestat și interesul de a investi în orașul Brașov, recunoscut de-a lungul anilor pentru producția de astfel de vehicule.

La cererea primarului Allen Coliban, Consiliul Local Brașov a aprobat astăzi Memorandumul de înțelegere dintre Fundația Ion Țiriac și Municipiul Brașov. Acest acord prevede construirea unui complex sportiv care va include un patinoar cu o capacitate de 300 de locuri.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro