‘Fabrica de permise’: 1 milion de euro, ascunși de șefii RAR în găleți

‘Fabrica de permise’: 1 milion de euro, ascunși de șefii RAR în găleți

UPDATE,  26 noiembrie, ora 17.50: În urma finalizării perchezițiilor efectuate de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Suceava în cele trei dosare penale, au fost ridicate sume de bani și bunuri în valoare de peste 1.000.000 euro, după cum urmează:
-1.225.000 euro;
-790.000 lei;
-12.000 dolari;
-1.500 lire sterline;
-37 ceasuri de lux;
-21 brățări;
-18 lanțuri și 4 pandantive de aur;
-8 autoturisme de lux.

În cele trei cauze menționate în comunicatul anterior, procurorii anticorupție desfășoară cercetări în legătura cu comiterea, de către mai mulți funcționari publici printre care și polițiști și alte persoane, a următoarelor infracțiuni:
-luare de mită,
-dare de mită,
-trafic de influență,
-cumpărare de influență,
-constituirea unui grup infracțional organizat,
-spălarea banilor.

 

 

STIREA INITIALA

Zeci de percheziții au loc joi dimineață în toată țara.

La Suceava, descinderile au avut loc inclusiv la Serviciul Judeţean de Permise şi Înmatriculări Auto, unde mai multe persoane sunt suspectate că ar fi eliberat permise auto ilegal, contra unor şpăgi foarte mari.

Mai exact, un milion de euro au fost găsiți ascunși pereți, ligheane ori pereți, în birourile șefilor de la RAR.

Tot la Suceava, s-a desfăşurat o altă acţiune de amploare. De această dată procurorii DIICOT au efectuat 28 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

În total, procurorii DNA au dispus efectuarea a 67 de percheziții joi dimineață în București și în județele Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, în trei cauze cu infracţiuni de corupție, spălarea banilor și constituirea unui grup infracțional organizat, a anunțat DNA într-un comunicat de presă.

Nouă dintre acţiuni au fost la instituţii publice si restul la domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale.

 

Comentează pe FACEBOOK