miercuri 29 noiembrie 2023

Fără certificat la mitinguri și întâlniri politice

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În timpul campaniei prezidenţiale din Franţa, permisul sanitar nu va fi obligatoriu pentru a asista la mitinguri şi reuniuni politice. Declarația a fost dată de anturajul ministrului de interne Gerald Darmanin, informează AFP.

Gerald Darmanin a indicat că acest „permis sanitar” nu va fi „cerut participanţilor” la reuniuni politice, scrie agerpres.ro.

„Participarea tuturor cetăţenilor la viaţa politică a Naţiunii este unul din principiile fondatoare ale Republicii. Doresc în acelaşi timp să subliniez responsabilitatea organizatorilor de a implementa şi de a respecta celelalte măsuri sanitare ce permit limitarea răspândirii virusului”.

Conform scrisorii citate, reuniunile politice nu intră în categoria marilor adunări de persoane la care participanţii trebuie să dispună de permis sanitar.

Adunarea naţională, camera inferioară a legislativului francez, a aprobat preliminar săptămâna această proiectul de lege privind „vigilenţa sanitară”. Acesta prevede posibilitatea de a continua folosirea permisului sanitar până pe 31 iulie anul viitor, menţionează AFP.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro