duminică 10 decembrie 2023

Firmele încurajate să sprijine activitatea sportivă a angajaților

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O iniţiativă legislativă adoptată săptămâna aceasta în Parlament prevede ca angajatorii să ofere abonamente pentru sport, dar şi programe de recuperare medicală angajaților.

Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei și deputat USR anunță că proiectul permite angajatorilor să îşi deducă aceste cheltuieli în limita a 400 de euro pe an/angajat.

„Legea adoptată de Parlament, pe care am co-iniţiat-o, introduce, după modelul deducerilor pentru Pilonul III şi pentru asigurările de sănătate, o nouă deducere: pentru sălile de sport şi alte facilităţi sportive. Legea are drept scop ca românii să poată merge să facă sport şi mişcare, să aibă un stil de viaţă mai sănătos”, declară Năsui,  potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Cheltuielile vor fi deductibile în limita echivalentului a 400 de euro pe an, se arată în comunicat.

Cei care beneficiază de această facilitate fiscală sunt atât salariaţii, cât şi cei care au venituri din activităţi independente.

Ultimul raport al Comisiei Europene din 2021 privind profilul de ţară arată că speranţa de viaţă în România este cu aproape 6 ani sub media UE. Aproape jumătate din totalul deceselor din Româniase au loc din cauza activității fizice scăzute, consumde tutun, alimentaţia nesănătoasă, consumul de alcool, mai precizează sursa citată.

Foto PIXABAU

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro