vineri 14 iunie 2024

Florin Cîțu, propus oficial premier de către Klaus Iohannis

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat marţi seara, de la Palatul Cotroceni numele premierului desemnat: Florin Cîţu.

„Am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu formațiunile reprezentate în noul Parlament al României. Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze și s-au cristalizat.

Între timp, o coaliție formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României și astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru-dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de Prim-ministru.

Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de Prim-ministru”, a spus Iohannis.

“Vin în faţa dumneavoastră cu o echipă de profesionişti”, a declarat, cu ocazia desemnării, Florin Cîţu, care a precizat că este conştient de responsabilitate.

„Aș vrea să fac o declarație fermă, astăzi, aici: România trece în această perioadă printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Este E rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru românie, și să reașezăm economia pe picioarele ei, sănătoase”, a spus, la rândul lui, Florin Cîțu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro