duminică 26 mai 2024

Florin Roman aruncă în aer un posibil tun la Radiocom

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Prezent la cea mai recentă ediție a emisiunii Selectiv cu Dan Bucura, Florin Roman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a fost extrem de tranșant cu privire la un posibil tun financiar ce ar putea fi dat la Societatea Radiocom. „Nu se va întâmpla acest lucru în mandatul meu!”, a fost replica ministrului.

Fără a nominaliza beneficiarul din spatele acestei afaceri, realizatorul Dan Bucura a adus în discuție o investiție de peste 8,5 milioane de euro, pe care societatea de stat menționată ar pregăti-o. Este vorba de modernizarea rețelei 5G din România, ce ar urma apoi să fie închiriată către un mare operator de telefonie. Concret, statul ar investi acei bani, iar operatorul privat ar folosi contra unei chirii mai mari sau mai mici toată acea investiție. Decizia cu pricina ar fi fost băgată sub nasul membrilor CA ai Societății Naționale de Radiocomunicații de către președintele în funcție, încă din aprilie 2021. Pentru că s-au codit cu privirea la această investiție dubioasă, membrii CA-ului au fost recompensați la pachet și cu o creștere a indemnizației lunare, de la 1500 lei, la 7.000 de lei.

Toată acestă schemă, pusă la cale într-o structură subordonată ministerului i-a fost prezentată lui Florin Roman, iar acesta a reacționat prompt. „Radiocom, societate de renume, gestionează aproape 5.000 km de infrastructură IT în România și are niște echipamente performante, de nivelul țărilor din UE. Tot ceea ce se va întâmpla acolo, în sensul creșterii calității și deservirii beneficiarilor, va fi făcut de statul român. Sunt multe interese ce roiesc în jurul acestei companii. Probabil că îmi voi face niște dușmani, însă vă spun foarte clar că această zonă ține de siguranța națională și ea va fi rânduită doar de instituțiile statului român”, a încheiat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro