Focar de COVID-19. Medici: ‘Nu vor să ne testeze’

Focar de COVID-19. Medici: ‘Nu vor să ne testeze’

Situație dramatică la Suceava, primul focar de Covid-19 din România.  Spitalul din oraș a fost închis, iar 177 de medici și pacienți au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

Zeci de cadre medicale s-au adunat, miercuri dimineață, în fața Direcției de Sănătate Publică Suceava și așteaptă să fie testate. Unii medici spun că li se refuză testarea pentru a fi obligați să meargă în continuare la muncă.

Mai mult, aceștia acuză că nu au echipamente și sunt expuși, atât ei cât și familiile lor, unui pericol mortal.

“Am venit aici, suntem un grup de vreo 40 de persoane… nu îmi dau seama exact câți suntem, suntem răsfirați la doi metri…  coada depășește corpul de la boli infecțioase și nu-i văd pe toți

Ne-au spus că nu mai sunt teste. Asistenta-șefă de la UPU (n.r.-Unitatea de Primiri Urgențe) plângea. Și ne-au spus că nu sunt teste. Adevărul este altul. Sunt teste. Nu vor să ne mai testeze, ca să venim să lucrăm. Pentru că dacă ne testăm suntem obligați să stăm 14 zile în autoizolare. Și atunci spitalul nu mai are oameni. Fac asta doar ca să venim să lucrăm în continuare. Ce să facem? Noi nu avem dreptul să știm dacă suntem infectați sau nu? Pentru familiile noastre?

Vă rog să mă credeți, vă spun cu mâna pe suflet, eu VREAU SĂ ȘTIU DACĂ  FAMILIA MEA ARE CEVA, dacă nu are, eu mă autoizolez și vin și lucrez, da? Că nu mi-e greu, am fost instruită, la noi pe secție am fost instruiți, cum să ne îmbrăcăm, cum să ne dezbrăcăm, cum să ne protejăm. Vreau doar să știu dacă sunt negativ, dacă sunt negativ, bagajul este pregătit acasă, mă autoizolez unde ne-au dat locație, voi sta acolo și voi veni să lucrez la spital cât pot. Dar ACASĂ NU MĂ MAI DUC. AM FAMILIE, AM PĂRINȚI ÎN VÂRSTĂ, AM COPIL. (plânge)”, a declarat unul dintre medici pentru Monitorul de Suceava.

Comentează pe FACEBOOK