vineri 21 iunie 2024

Fostul PSD-ist Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanțe

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE: Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretul de numire în funcția de ministru al Finanțelor pentru Dan Vîlceanu.

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a fost validat pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanțe, în cadrul Biroului Politic Național al PNL. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban.

”Mi-am exprimat rezerve extrem de serioase față de această candiadtură. Premierul Florin Cîțu a spus că susține competența, integraitatea. Din punctul meu de vedere, există riscuri. Răspunderea integrală pentru această desemnare îi aparține premierului”, a spus Orban.

Florin Cîțu va trimite propunerea către președintele Klaus Iohannis, iar ulterior Dan Vîlceanu (42 de ani) va depune jurământul.

Dan Vîlceanu (42 de ani) a absolvit  în 2003 Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor de la Universitatea de Vest Timișoara. Și-a continuat studiile cu un masterat în „Management și Integrare Europeană”, iar apoi un doctorat (2016), la aceeași facultate.

Din punct de vedere profesional, el a evoluat astfel: economist SC Trefo SRL (2004), Director Economic – SC Rominex Mining Engineering SA (2006), Director Economic – SC Trefo SRL (2016), scrie economedia.ro.

Dan Vîlceanu și-a început cariera politică alături de PSD. Ulterior, el a trecut la PDL, unde a deținut mai multe funcții.

După fuziunea cu PNL, Vîlceanu a devenit în 2015 copreședinte, apoi președinte al PNL Gorj, funcție pe care o deține și în prezent.

Între 2012 și 2016, Vîlceanu a mai fost și Consilier Județean la Consiliul Județean Gorj. În prezent, Dan Vîlceanu este deputat PNL, fiind la al doilea mandat.

În ianuarie 2020, Adevărul scria că firma familiei lui Dan Vîlceanu, Trefo, a încheiat un contract în valoare de aproximativ un milion de dolari cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Parlamentarul susţinea că n-are nicio altă legătură cu societatea Trefo, în afară de faptul că de afacere se ocupă părinţii săi.

Trefo este „abonată” la bani de la companiile de stat, având în trecut contracte cu: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro