Fraudă cu măști, în Germania. Ministrul Sănătății, direct implicat

Se întâmplă și la case mai mari. Ministrul Sănătății din Germania și soțul său se află în mijlocul unui scandal privind achiziții de măști împotriva coronavirusului.

Jens Spahn ar fi favorizat firma unde soțul ei deține o funcție de conducere pentru obținerea unui contract cu ministerul Sănătății, în aprilie 2020. Este vorba despre un contract de circa  570.000 de măşti, livrate Ministerului Sgerman al Sănătății, la un cost total de peste 900.000 de euro.

Compania Burda spune că soţul lui Spahn, Daniel Funke, „nu a fost în niciun moment implicat sau informat despre tranzacţie”, potrivit Agerpres.

Burda a precizat că măştile au fost vândute la preţul de achiziţie şi că respectivul contract a fost un efort de a ajuta Ministerul Sănătăţii în contextul penuriei de măşti de la acel moment.

Dezvăluirea survine după ce doi parlamentari din rândul conservatorilor Angelei Merkel au fost forţaţi să demisioneze în urma acuzaţiilor că au profitat de pe urma vânzărilor de măşti sanitare împotriva coronavirusului.

Comentează pe FACEBOOK