Fugarii Alina Bica și Ioan Bene, arestați în Italia

Fugarii Alina Bica și Ioan Bene, arestați în Italia

UPDATE 13 iulie, ora 15.50:

Fosta şefă a DIICOT va sta în arest la domiciliu pe durata procesului de extrădare, potrivit Digi24.

O decizie similară a fost luată și în cazul omului de afaceri Ioan Bene, și el căutat internațional și găsit în Italia tot vinerea trecută.

 

 

STIREA INITIALA

Fugarii Alina Bica și Ioan Bene au fost arestați, luni, în Italia. Ei fuseseră prinși de polițiștii din pensinsulă în urmă cu trei zile.

Judecătorii italieni au stabilit că aceștia vor sta în penitenciar până se judecă cererile de extrădare, scrie G4Media.

Amintim că cei doi au fost condamnați definitiv, în România, pentru corupție.

Alina Bica a fost dată în urmărire la sfârșitul lunii noiembrie 2019. Ea are de executat o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. Judecată în mai multe dosare, Bica a plecat din țară în 2018, înainte ca procesele sale să se încheie. Ea a mers mai întâi în Costa Rica, unde, la un moment dat a fost fotografiată în compania Elenei Udrea. De altfel, împreună cu Elena Udrea, Alina Bica a fost reținută la un moment dat în Costa Rica, dar ulterior a fost eliberată.

Ioan Bene a fost dat în urmărire la data de 31 ianuarie 2018 după ce s-a sustras încarcerării. Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe acesta la 6 ani şi 4 luni închisoare pentru dare de mită în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi trebuia să fie încarcerat la Penitenciarul Gherla.

 

 

Comentează pe FACEBOOK