luni 17 iunie 2024

Funcția de premier, revendicată de PSD

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PNL și Klaus Iohannis au ajuns la mâna PSD, după două luni de criză politică și doi premieri desemnați care nu au reușit să obțină susținerea Parlamentului. Cu 15 deputați și senatori care au părăsit PNL, liberalii se află în corzi pentru menținerea guvernării. Surse social demcorate au declarat pentru HotNews.ro că PSD va negocia dur și intenționează să ceară funcția de premier în viitorul Guvern.

„Acum, PSD va negocia dur și va cere funcția de prim-ministru și jumătate din portofoliile din Guvern plus șefia Camerei Deputaților”, au declarat surse din partid.

În interiorul PSD se vehiculează numele lui Ciolacu ca viitor premier al României, iar Alexandru Rafila la ministerul Sănătății.

Știm deja că Sorin Grindeanu a fost numit șef interimar la Camera Deputaților.

Hotnews mai scrie că, de asemenea, pe lista dorințelor, PSD are prioritate un minister avizator – ministerul Finanțelor, Internele, Sănătatea și Munca.

Totodată, există în interiorul PSD discuția de a propune liberalilor o reorganziare a ministerelor și de suplimentarea numărului de portofolii până la 20. În prezent Guvernul este format din premier, 2 vicepremieri și 17 funcții de miniștri.

De altfel, Marcel Ciolacu a declarat, marți dimineață, că „PSD își asumă și în această criză să intre la guvernare. Vom vedea în ce direcție duc lucrurile”.

Întrebat de ce nu alegeri anticipate, liderul PSD a spus că „lucrurile nu se exclud”: „În primul rând, am constatat că după încă 10 zile anumiți lideri politici au spus că clar nu pot să treacă prin Parlament un guvern minoritar, un lucru pe care l-am spus de la începutul crizei, că, indiferent dacă este un guvern PNL, USR, PSD, România nu are nevoie, în acest moment, de un guvern minoritar”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro