luni 17 iunie 2024

Galaţi: Unitatea ATI nu poate fi folosită. Nu sunt medici

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Unitatea mobilă cu paturi pentru Terapie intensivă care a ajuns la Galați prin ordinul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru,  nu poate funcţiona pentru că nu sunt medici. Mai exact, cei care lucrează la Spitalul Județean sunt prea puțini și nu mai pot asigura și activitatea suplimentară.

„Avem nevoie de acea unitate mobilă de ATI, dar ne trebuie cadre medicale. Deja, personalul nostru din cadrul ATI-ului deserveşte blocul operator, terapia intensivă COVID, terapia intensivă non-COVID. Deja, sunt trei puncte cu acelaşi personal, al patrulea punct, unitatea mobilă de ATI, este deja prea mult pentru personalul nostru medical”, a spus directorul spitalului, Alina Valentina Dobrea, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, Secţia de Terapie Intensivă a spitalului are 138 de angajaţi, din care 13 au fost infectaţi cu COVID-19.

Pentru funcţionarea secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Galaţi la capacitate maximă este nevoie de încă 30 de cadre medicale, medici şi personal auxiliar.

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă a fost trimisă la Galaţi din cauza numărului crescut de infectări din regiune, după o vizită a ministrului Tătaru în oraș.

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro