duminică 14 iulie 2024

Geoană, reacție la acuzația de plagiat formulată de Șercan

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO și potențial candidat la prezidențiale, a respins acuzațiile de plagiat formulate de jurnalista Emilia Șercan la adresa sa. Acesta spune că este o campanie de ‘fake news’, motivată politic și electoral.

 

Geoană respinge acuzațiile de plagiat

 

Amintim că jurnalista de investigație Emilia Șercan a scris, într-un articol pentru PressOne, că Mircea Geoană a plagiat prin traducere cel puțin 78 din cele 279 de pagini ale lucrării sale de doctorat.

„Din seria caută până găsești și, dacă nu găsești, inventează, mă trezesc astăzi cu o acuzație de plagiat a tezei de doctorat pe care am terminat-o acum 20 de ani. De ce astăzi? Probabil pentru că unii s-au speriat de discuțiile din spațiul public despre o posibilă candidatură a mea. Specialiști în domeniu s-au pronunțat deja public asupra unei teze la care am muncit timp de ani de zile. Când mai multe softuri anti-plagiat spun că NU există similitudini și totuși cineva se trezește să vină cu o acuzație falsă, nu pot decât să mă gândesc la rea-intenție sau rea-credință.

Lăsând la o parte părerile personale despre ce ar fi trebuit să scriu în teză (nu știam că este o lucrare colectivă și trebuie să cer părerea unor oameni care nu sunt specialiști în domeniu!), pe fond, cele menționate și conceptul de plagiat sunt lucruri total diferite.

Voi fi întotdeauna un promotor al valorilor de orice fel, dar, în același timp, nu am cum să nu sancționez impostura intelectuală, cu valențe și intenții politicianiste.

Mă așteptam la astfel de atacuri murdare, așa cum, de 3 luni, anumite posturi de televiziune duc o campanie de denigrare la adresa mea. Încă o campanie de fake news nu e nimic nou sub soare. Am în spate o carieră de studii în țară și străinătate în inginerie, drept, administrație publică, economie. Am făcut acest doctorat nu pentru a avea o floare la butonieră sau din nevoia de a ocupa vreo funcție, ci din curiozitate intelectuală și dorința de a cunoște și de a mă perfecționa continuu. Nu voi permite nimănui, din motive exclusiv electorale și, în mod evident, motivat politic, să pună la îndoială o viață de muncă și studii făcute la cel mai înalt nivel de probitate și profesionalism”, a transmis Mircea Geoană, pe Facebook.

 

Geoană: Doctoratul l-am făcut cu toată inima

 

Într-o reacție pentru PressOne, acesta a insistat că a muncit foarte mult la teza sa de doctorat: „Nu știu, adică vă spun la modul cel mai onest că l-am făcut cu toată inima și l-am făcut, cum se spune, sârguincios, și cât de mult se putea pe vremea respectivă făcând, muncind la el. Adică să mă apuc să copiez de la alții, nu prea e felul meu. Dacă e ceva, mă rog, dar nu, nu, nu… A fost, a fost muncit și făcut pe bune, și muncit la el serios ani de zile”, scrie B1 Tv.

CITITI SI – Ciolacu s-a răzgândit în privința lui Geoană: Nu e din afara partidului

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro