luni 25 septembrie 2023

George Simion, descris în publicația cu cel mai larg tiraj din Israel

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cresterea în popularitate a lui George Simion și a partidului AUR a captat interesul guvernelor de pe glob. Conducătorul acestui partid conservator a fost prezentat în principalul ziar din Israel, cu cea mai mare circulație.

Interviul acordat de liderul AUR, George Simion, a fost publicat în ziarul pro-guvernamental Israel Hayom, sub titlul: „Memoria Holocaustului – o sferă în afara arenei politice: Dialog cu politicianul în vârstă de 36 de ani care creează valuri în România”.

Liderul AUR e prezentat într-o lumină pozitivă pe tot parcursul articolului.

„George Simion este cel mai tare nume din politica românească. Tânărul politician în vârstă de 36 de ani a fondat partidul național de dreapta Alianța pentru Unirea Românilor în urmă cu doar trei ani și jumătate și este deja perceput de către establishmentul politic, ca fiind cea mai mare amenințare înaintea alegerilor pentru președinție, parlament, alegerile locale și pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 2024”, se arată în articol.

Aceasta reprezintă o transformare în percepția Israelului cu privire la George Simion și formațiunea sa.

Potrivit jurnaliștilor de la Haaretz, Eli Cohen, ministrul israelian al Afacerilor Externe, exercită influențe pentru a asigura că ambasada Israelului de la București dezvoltă conexiuni și cu AUR.

„Liderul partidului a făcut, recent, eforturi pentru a-și schimba atitudinea față de Israel și de lumea evreiască, inclusiv prin declarații de acceptare a responsabilității României în perioada Holocaustului, denunțând antisemitismul și descriindu-l pe tiranul Ion Antonescu drept un criminal de război.

Ca urmare, Ministerul de Externe și ambasada din România examinează, cu avizul Yad Vashem și al altor autorități, dacă aceasta este o schimbare autentică ce va permite o nouă politică față de acest partid”, este poziția oficială a Ministerului de Externe din Israel.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro