luni 22 aprilie 2024

Gorghiu: Suntem parteneri strategici cu Japonia şi acţionăm în consecinţă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Alina Gorghiu a anunţat, joi, că a semnat o Declaraţie de cooperare în domeniul Justiţiei cu Japonia, România fiind singura ţară din Uniunea Europeană care a parafat un astfel de document.

„Suntem parteneri strategici cu Japonia şi acţionăm în consecinţă. România este singura ţară din Uniunea Europeană care a semnat cu Japonia o Declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei. Şi a 11-a din lume. Am semnat ieri (miercuri – n.r.) acest document, alături de omologul nipon, Ryuji Koizumi. Este şi prima declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei între România şi Japonia, după stabilirea Parteneriatului strategic între ţările noastre”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, care efectuează o vizită la Tokyo, această cooperare va ajuta la elaborarea unei strategii naţionale pentru prevenirea recidivei.

„Este un moment deosebit. Mai ales pentru că această cooperare va ajuta la elaborarea unei Strategii Naţionale pentru Prevenirea Recidivei. De 16 ani, rata recidivei e în scădere. Însă avem nevoie de experienţa japoneză în domeniul acţiunii comunitare. Această declaraţie înseamnă o colaborare mai strânsă între sistemele noastre penitenciare şi de probaţiune. Cu ocazia întâlnirii de la Tokyo, am mulţumit părţii nipone pentru susţinerea arătată României în procesul de aderare la OCDE, un obiectiv strategic pentru ţara noastră”, a transmis ministrul Justiţiei.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro