luni 22 aprilie 2024

Gravidă internată la MedLife, confirmată cu coronavirus

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa a fost confirmată cu coronavirus. Femeia s-a internat în 13 martie şi a mințit cadrele medicale cu privire la faptul că a intrat în contact cu o persoană întoarsă recent din Spania.

Ulterior, femeia a făcut pneumonie, fiind confirmată cu coronavirus, iar unitatea medicală face anchetă epidemiologică.

”În data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat în Maternitatea MedLife Griviţa pentru naştere, prezentând contracţii, fără vizite în alte unităţi MedLife. La momentul internării pacienta nu prezenţa nicio simptomatologie specifică patologiei respiratorii acute şi a declarat, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc şi nu a interacţionat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19 sau care provine din zonele  galbene sau roşii, după cum sunt definite de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. În timpul operaţiei de cezariană, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat în scurt timp. În acest context, pacienta a revenit asupra declaraţiei, menţionând că a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania”, a transmis, marţi, MedLife.

Clinica precizează că a contactat Direcţia de Sănătate Publică în vederea evaluării cazului.

Potrivit documentului, în seara zilei de 23 martie, rezultatul testului pentru pacienta a fost confirmat pozitiv.

”Pacienta, alături de nou-născut, au fost transferaţi către Institutul de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Bals”. Aceştia se aflau într-o stare bună, mama fiind cu simptomatologie respiratorie în remisie. Menţionăm că pe toată perioada internării am comunicat starea pacientei către Direcţia de Sănătate Publică pentru a decide oportunitatea testării pentru COVID 19 şi a pune în aplicare măsurile care se impun în funcţie de tabloul clinic”, a mai transmis clinica medicală.

În unitate a fost demarată o anchetă epidemiologică.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro