Grecii, ovații la adresa pompierilor români

Flăcările fac ravagii pe multe fronturi în Grecia. În ajutor le-au sărit și peste 100 de pompieri români, la dresa cărora grecii au doar cuvinte de laudă.

„Oamenii aceştia sunt cu secole înainte în ceea ce priveşte stingerea incendiilor. Sunt mai mult decât un comando”.

Cei 112 pompieri cu cele 23 de vehicule șenilate, au sosit din România, au mers pe la Promachonas și de acolo au fost transferaţi pe fronturile de foc unde era mai mare nevoie, adică cele din Evia.

„Pompierii români care au venit în ţara noastră pentru a opri focul par să provină de pe o altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea şi reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, aceştia au înfiinţat peste noapte un centru independent cu servicii de logistică. Apoi au procedat la cartografierea drumurilor forestiere cu drone, au calculat direcţia vântului şi au folosit tehnologie de ultimă generaţie. În acelaşi timp, au profitat de zecile de pâraie care trec prin zonă şi cu furtunurile racordate între ele pe distanţe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, au folosit drumuri secundare, unde nu existau maşini, pentru a nu împiedica circulaţia. Aşadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranţă o oglindă a unei ţări dezvoltate”, scriu jurnaliştii greci, transmite Digi24.

 „Ne-am organizat așa cum facem de obicei, la fiecare misiune”, răspunde compandantul pompierilor români.

Reporter: Ce ați făcut de spun că sunteți de pe altă planetă?

Florin Pop, comandantul pompierilor români în Grecia: Nu, suntem din România. Ne-am organizat așa cum facem de obicei, la fiecare misiune. Ne-am făcut sarcinile așa cum le știm de acasă.

Și Raed Arafat, șeful DSU, spune că ridicarea moralului pompierilor români trimiși în Grecia contează mult în aceste momente: „Vă garantez că orice cuvânt frumos venit de la oameni care se pricep la munca lor contează foarte mult și e mult mai important decât critica Important e că suntem gata să intervenim și să participăm la salvarea de vieți așa cum face toată Europa”.

Comentează pe FACEBOOK