Grecii primesc GRATUIT teste antigen, săptămânal

Guvernul de la Atena combate răspândirea coronavirusului prin testarea frecventă a cetățenilor săi. Liderii greci au decis ca începând cu luna aprilie fiecare persoană să primească gratuit câte un test antigen pe săptămână.

Testele vor fi distribuite în farmacii, iar oamenilor li se va cere să își prezinte actul de identitate pentru a putea ridica un testul, acesta urmând a fi însoțit de o broșură cu instrucțiunile și sfaturile de utilizare, scrie Euractiv.

Persoanele depistate pozitiv vor accesa o platformă online și vor fi direcționate înspre un centru medical unde să fie testați din nou.

Această măsură vine și în contextul în care Grecia pregătește deschiderea sezonului estival.

Amintim că ministrul Claudiu Năsui a declarat vineri, după o întrevedere cu ministrul grec al Turismului, că statul român va emite certificate pentru românii care s-au vaccinat pentru Covid şi doresc să călătorească în scop turistic în această țară.

„Discuţiile sunt să avem nişte documente care sunt mutual recunoscute, iar cuvintele-cheie trebuie să fie şi în engleză, cuvinte precum „pozitiv”, „negativ”, de exemplu. În zona aceasta este discuţia, pentru recunoaşterea bilaterală a acestor documente. Decizia finală o vom lua într-o şedinţă de Guvern, dar aceasta este direcţia în care vom merge”, a spus Năsui.

El a mai spus că a avut discuţii similare şi cu reprezentanţii altor ţări, menţionând Israelul.

Comentează pe FACEBOOK