duminică 14 iulie 2024

Greva profesorilor. Ciolacu și Ciucă semnează un angajament cu garanții

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liderii coaliției Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au stabilit, joi, să semneze un angajament politic cu garanții pentru a determina profesorii să finalizeze anul școlar. Totodată, Guvernul va aproba un memorandum pentru majorările salariale din Educație.

„Vom aproba un memorandum în cadrul unei declarații pe care o vom aproba în Guvern și publica în Monitorul Oficial exact cu elementele de referință legate de prevederile salariale pentru debutanții din Educație, în grila de salarizare specifică noii legi a salarizării, și desigur celelalte măsuri care au fost prevăzute în interiorul memorandumului în ceea ce privește investițiile în infrastructura din instituțiile de învățământ”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de la Palatul Victoria.

El susține că va semna cu Marcel Ciolacu „un angajament politic” cu garanții pentru salariații din Educație.

„Sunt asumări politice. Am stabilit, de asemenea, cu domnul Marcel Ciolacu să ne asumăm împreună să semnăm un angajament politic tocmai pentru a oferi acele garanții prin care, în final, să determinăm, așa cum spuneam, educatorii, învățătorii, profesorii, toți cei care lucrează în învățământ să reia procesul de învățământ, să finalizeze anul școlar, pentru că aici nu este vorba doar de relația dintre membrii sindicatelor și Guvern, ci este vorba de impactul și consecințele acestor decizii asupra a milioane de copii, asupra a milioane de părinți și, cel mai important, asupra a sute de mii de copii care urmează să susțină Evaluarea Națională și Bacalaureatul”, a continuat premierul, potrivit b1.ro.

„Toate aceste chestiuni sunt convins că dascălii noștri le înțeleg și înțeleg, de asemenea, apelul la încredere și rațiune pe care îl fac de la masa Guvernului pentru a înceta această grevă”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro