sâmbătă 13 aprilie 2024

Guvernul promite noi măsuri economice sectoriale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, anunţă că Guvernul lucrează la noi măsuri economice sectoriale. Executivul și-a propus sprijinirea companiilor şi angajaţilor care îşi continuă activitatea în această perioadă. Între aceste măsuri se numără scutirea de la plata chiriilor pentru operatorii economici.

Totodată, Dacă a precizat că primul pachet de măsuri de sprijin adoptat de Guvernul PNL pentru românii afectaţi de criza coronavirusului este în vigoare și efectele se văd.

„Aproape un milion de români pot primi indemnizaţiile de şomaj tehnic. Mai mult de 200.000 de români au cerut amânarea ratelor la bancă. Peste 40.000 de IMM-uri au acces la credite cu garanţii de stat şi dobândă zero. Aproape 30.000 de companii pot obţine certificat pentru situaţii de urgenţă, popririle şi executările silite ale statului au fost suspendate pentru obligaţiile bugetare de plată în această perioadă, plus alte facilităţi fiscale”, a declarat Ionel Dancă.

Liderul PNL a arătat că şi alte măsuri sectoriale au fost deja aprobate în ultimele şedinţe de Guvern şi produc la rândul lor efecte:

– rambursarea TVA cu control ulterior

– suspendarea impozitului anual specific pentru industria Horeca pentru perioada suspendării activităţilor

– neimpozitarea avantajelor în natură asimilate salariilor acordate angajaţilor în izolare (în special pentru transportatori)

– extinderea deducerii din impozitul pe profit a sponsorizărilor pentru spitale şi alte instituţii publice

– amânarea la plata a TVA în vamă pentru anumite importuri necesare combaterii COVID-19

– creşterea plafonului pentru avansul acordat în contractele de lucrări publice la 30% (în special pentru sectorul construcţiilor)

– suspendarea taxei de spectru pentru radiodifuzori şi amânarea la plata a taxei de spectru pentru frecvenţa radio pentru operatorii telecom până la 31 octombrie 2020

– prelungirea termenului pentru depunerea situaţiilor financiare pentru 2019 până la 31 iulie 2020

Dancă a anunţat continuarea consultărilor cu industriile afectate și se pregătesc noi măsuri economice.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro