luni 26 februarie 2024

Horodniceanu, despre angajarea fiului său în urma unui concurs organizat de CSM

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vicepreședintele CSM, Daniel Horodniceanu, neagă o eventuală implicare a sa în obținerea unui post de expert jurist la Tribunalul Iași de către fiul său. 

„Raportat la speculațiile apărute în spațiul public în ultimele zile, este foarte puțin relevant ce spun eu, atât timp cât concluzia publică a fost deja trasă. În ceea ce îl privește pe fiul meu, indiferent ce funcție ar ocupa în acest moment în sistemul judiciar, prezentarea subiectului ar fi realizată în aceeași notă manipulativa”, a explicat Hordniceanu pentru „Adevărul” cu privire la informațiile apărute în spațiul public, care privesc obținerea postului de către fiul său.

Totodată, întrebat dacă a avut vreo implicare, în calitate de mebru și vicepreședinte CSM, în organizarea concursului respectiv, Daniel Hordniceanu a afirmat că nu a avut niciun fel de interferență cu organizarea concursului sau rezultatele acestuia. „Alegerea fiului meu de a participa la un examen sau altul îi aparține în totalitate. Eventuala mea implicare în vreuna dintre etapele examenului este o calomnie atât la adresa mea si a fiului meu, cat și la adresa comisiei. Prezența mea vremelnică în CSM nu generează nici o obligație în sarcina fiului meu de a nu se prezenta la examene organizate în sistemul judiciar. Organizarea concursului și rezultatele acestuia reprezintă răspunderea exclusivă a comisiei de examinare, în legătură cu care nu am avut nici o interferență funcțională, legală sau de fapt”, a explicat Horodniceanu.

„Modul eronat în care este prezentată situația – ca fiul meu a luat interviul având nota cea mai mică, deși este exact invers – este indicativ în ceea ce privește prezentarea publică a unor informații care mă privesc. Chiar dacă eu m-am obișnuit cu aceste aserțiuni mincinoase în ceea ce mă privește, este nedrept ca ele să se răsfrângă și asupra membrilor familiei mele”, a mai spus Daniel Horodniceanu, întrebat dacă consideră că funcția sau numele său au influențat în vreun fel rezultatele.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro