sâmbătă 2 martie 2024

„Ia-le banii!” Inițiativa legislativă prin care se cere confiscarea averilor nejustificate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vlad Gheorghe, europarlamentar în Grupul Renew Europe, anunţă o iniţiativă europeană, pe modelul legii lustraţiei, prin care, pentru toţi cei care sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie să se facă o anchetă separată privind averea totală nu doar a lui, ci şi a familiei sale iar în cazul în care evaluarea veniturilor oficiale încasate este sub valoarea vilelor, limuzinelor, conturilor, atunci să se confişte averea nejustificată. 

„Cerem confiscarea averilor nejustificate! IA-LE BANII – o inițiativă cetățenească europeană made in România. Dragi români din țară și din diaspora, acum putem să facem împreună ceea ce nu au făcut partidele și politicienii în ultimii 30 de ani.
La 34 de ani de când România a devenit țară liberă de comunism și de dictatură, lansăm o inițiativă care, la fel ca legea lustrației, ar fi trebuit realizată încă din 1990. Pentru toți cei care nu pot explica averea dobândită, soluția e simplă: ia-le banii!
Pe scurt, cerem ca pentru toți cei care sunt cercetați pentru fapte de corupție să se facă o anchetă separată privind averea totală nu doar a lui, ci și a familiei sale. Nu vorbim doar despre suma sau prejudiciul din dosarul sau dosarele de corupție pe care le are respectivul, ci despre TOATE bunurile mobile și imobile care constituie averea în cauză. Dacă evaluarea veniturilor oficiale încasate este sub valoarea vilelor, limuzinelor, conturilor etc. – Ia-le banii!
Avem nevoie de 1 MILION de semnături în țară și în diaspora ca legislația pentru confiscarea averilor nejustificate să devină realitate nu doar în România, ci în toată Uniunea Europeană.
Primul pas să reușim împreună – trebuie să avem un număr de inițiatori care să formeze comitetul cetățenilor. Dacă vreți să faceți parte dintre organizatori, INTRAȚI ACUM pe https://ia-lebanii.ro/ și SEMNAȚI acolo, să ne apucăm de treabă.
România este țara noastră, nu a lor, este țara oamenilor cinstiți, care muncesc din greu pentru ei și familiile lor. NU MAI ACCEPTĂM hoția și îmbogățirea din furt, din șpăgi, din șmecherii făcute cu banii publici. #ia_lebanii!”, scrie Vlad Gheorghe, europarlamentar în Grupul Renew Europe, pe Facebook.
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro