duminică 21 aprilie 2024

ÎCCJ a validat Alianța Dreapta Unită USR–PMP–Forța Dreptei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

ÎCCJ a validat marți alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația față de decizia Biroului Electoral Central, scrie news.ro.

 

 

Decizia ÎCCJ dovedește că hotărârea inițială a Biroului Electoral Central a fost una determinată de „o majoritate politică ostilă democrației, controlată de PSD, care a eșuat lamentabil în încercarea de a împiedica candidatura alianței Dreapta Unită”, potrivit unui comunicat al alianței. 

PMP, USR și Forța Dreptei au contestat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) decizia Biroului Electoral Central (BEC) de respingere a protocolului Alianței Dreapta Unită.

Biroul Electoral Central a decis duminică să respingă protocolul de constituire a alianței electorale Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, deoarece Eugen Tomac nu apare în Registrul partidelor politice în calitate de președinte al PMP.

 

Reacția liderilor alianței, după decizia ÎCCJ

 

„ÎCCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ÎCCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, a afirmat președintele USR Cătălin Drulă.

Președintele PMP Eugen Tomac a precizat că „au învins libertatea de asociere și democrația”.

„În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români și să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine”, a mai spus Eugen Tomac.

 

Alianța Dreapta Unită, candidați comuni la alegeri

 

„Adevărata comasare pe care o vom vedea astăzi este comasarea PNL cu PSD. Vorbim de fapt despre dispariția oficială a PNL. Astăzi se va naște partidul unic împotriva românilor PSD-PNL. Alianța Dreapta Unită se va opune Partidului Unic PSD-PNL și va avea candidați comuni la toate alegerile: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Nu îi vom lăsa să fure viitorul României. Prin această comasare, PSD și PNL ne spun că vor să fure votul românilor. Pentru Ciolacu, Ciucă și Iohannis sunt importante doar aranjamentele unor politicieni pentru politicieni. Lupta lor este una pentru privilegii și abuzuri. Noi ne luptăm pentru dezvoltare și pentru banii din PNRR, pentru spitale, autostrăzi și școli, în timp ce ei se luptă pentru jefuirea statului. Este un moment în care trebuie să ne adunăm, oameni de toate vârstele, din orașe și din sate pentru această cauză comună, este momentul generației noastre și este momentul în care nu trebuie să stăm pe margine”, a declarat Cătălin Drulă, citat într-un comunicat transmis de USR.

CITITI SI: Alianța Dreapta Unită, candidați comuni la alegeri: Ne vom opune Partidului Unic PSD-PNL

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro