sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

IGPR: Tot mai mulți șoferi drogați prinși în trafic

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Numărul șoferilor prinși drogați la volan se apropie de cel al șoferilor prinți beți. Poliţiştii de la Rutieră au descoperit, în perioada 6-12 martie, şase şoferi drogaţi la volan şi au constatat 40 de infracţiuni de altă natură, în cadrul operaţiunii „Seatbelt”, pentru verificarea folosirii centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate.

„Direcţia Rutieră a desfăşurat activităţi specifice conform obiectivelor stabilite la nivel european, urmărind, totodată, şi respectarea normelor rutiere privind utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, precum şi a celor privind utilizarea căştilor de protecţie omologate”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

În cadrul acţiunii, au fost controlate 61.179 de autovehicule şi au fost aplicate peste 18.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranţă omologate.

„Dintre cele 18.254 de sancţiuni contravenţionale pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranţă omologate, poliţiştii au aplicat 17.075 de sancţiuni conducătorilor de autovehicule, 762 de sancţiuni au fost aplicate pasagerilor care ocupau locul din faţă, 262 de sancţiuni au fost aplicate pentru neutilizarea dispozitivelor de fixare în scaune pentru minori şi 155 de sancţiuni au fost aplicate pasagerilor care ocupau locurile din spate”, arată sursa citată.

De asemenea, au mai fost aplicate 2.247 de sancţiuni conducătorilor de autovehicule care utilizau telefonul mobil fără dispozitiv tip „mâini libere”, 49 de sancţiuni conducătorilor de autovehicule care utilizau telefonul mobil fără dispozitiv tip „mâini libere” concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, 45 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de motociclete/mopede şi 11 sancţiuni persoanelor transportate pe acestea.

În conformitate cu Programul Operaţiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), în perioada 6 – 12 martie, a fost organizată acţiunea „Seatbelt”, pentru verificarea folosirii centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro