Impostura USR nu duhneste?!

Impostura USR nu duhneste?!

Noul primar al Brașovului,  Allen Coliban, este un impostor în adevăratul sens al cuvântului! Definiția perfectă de caz. Dar pentru că el este din USR+, unii sunt dispuși să își rupă hainele, încercând să îl spele. Acest demers al lor face de fapt un rău imens nu doar primarului, dar și partidului în general.
Simplu și la obiect. În toată campania, Coliban s-a dat drept inginer. Inclusiv alegătorilor le explica de ce are nevoie primăria Brașov de o minte de inginer și cum va face el diferența. Oamenii l-au crezut și i-au dat încrederea lor. Pagina sa de Facebook spunea și ea, negru pe on-line-ul alb, că omul a terminat 2 facultăți,  una fiind Automatica și Calculatoare la București.  Apropo, e facultate grea rău!
Escrocheria lui Coliban a bubuit luni, când 2 profesori universitari au demonstrat cu acte minciuna primarului. Omul a fost pe-acolo,  dar nu are diplomă de licență! Știu,  exact ca Manciu de la Guvern, sau ca zecile de doctori făcuți de Oprea, la apelul bocancilor. Și probabil ca alte sute din politică,  nedepistati încă. Dar asta nu scuză cu nimic impostura.  Ce a făcut Coliban?! A modificat șerpeste postarea și a ieșit cu o declarație că el ar fi spus că nu e licențiat.  Doar că Internetul lasă urme și a fost imediat demascat. End of story!
Ceea ce îmi produce greață sunt reacțiile unor talibani useristi. În doar câteva ore, o postare banală despre cazul Coliban a strâns tot ce are mai rău Facebook-ul în domeniul postacilor, troll-ilor și fiarelor de On-line. Indivizi ce mimează identități autentice au pornit un atac furibund, intr-o incercare disperată de a arăta că impostorul lor este fată mare! Iar acest lucru arată un adevăr dureros: manipularea în online este incredibilă, iar terenul acesta de joacă este în totalitate al USR-istilor. Partidele mari joacă la pitici aici!
Nu voi insista pe violența de limbaj, lipsa de argumente și încercările patetice de a muta planul epic pe alte partide. Sunt tehnici securistoide. Însă a explica cu înverșunare că alte partide au mai mulți impostori, că minciuna primarului a fost complet nevinovată și că de fapt el este tot o victimă în povestea asta, pentru asta îți trebuie un tupeu maxim.
Dincolo de diviziile de postaci profesioniști,  există și un segment de oameni plecați după fenta.  Iar acestora, eu, jurnalistul Dan Bucura, le transmit un mesaj direct: ” Oameni buni, chiar ați plecat cu sorcova?! Da, de acord că toate partidele au impostori, corupți,  neșcoliți sau ipocriți.  Dar dacă găsim asemenea specimene și la USR, chiar vreți să ascundem mizeria sub preș?! Chiar ne-am pierdut orice urmă de inteligență și ar trebui să acceptăm orice mizerie ce vine de la unii pe care îi credeam Altfel?!” In acest fel, tot ce vom realiza este să schimbăm niște monștri,  cu alții la fel. Și care, știind că li se tolerează porcăriile,  vor deveni curând niște monștri și mai mari!
Indiferent ce partid ar avea în suflet, oamenii inteligenți nu se pot lăsa spălați pe creier. Se pare că Internetul preia cu succes ca din sarcinile unei mașini de spălat. Și e o curățire care costă și ne costă mult. Haideți să încercăm acum, înainte de alegeri să rămânem „pe clasic” și să încercam o curățire manuală.  Aia cu stampila de vot. Nu de alta, dar votul oricum va avea loc!

Comentează pe FACEBOOK