miercuri 28 februarie 2024

Încă un primar vrea să desființeze Poliția locală

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primarul orașului Vaslui a anunțat că vrea să desființeze Poliția Locală.

Vasile Pavăl s-a arătat nemulțumit de numărul mare al amenzilor pe care le dau polițiștii locali și de lipsa prevenirii faptelor.

„Le-am spus-o și lor și cred că nu scapă. O să fiu al doilea primar din România care semnează desființarea lor. A mai fost primarul de la Darabani, de la Botoșani, probabil urmez eu. Semnez desființarea lor, nu se poate așa ceva. Măi, fraților, în activitatea dumneavoastră sunt și măsuri de prevenție, nu sunteți doar cei cu pistolul. Cel mai simplu e să amendeze, iar amenzile afectează bugetul, că nu le poți încasa, te înscrii cu anumite sume. E o întreagă tevatură. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi. Acesta este mod de rezolvare?”, a spus Vasile Pavăl, potrivit vremeanoua.ro.

„Am primit semnale că persoane fără venituri, care caută în gunoaie, au venit cu o căruță cu cai și au răsturnat containerele la un punct gospodăresc. O persoană din zonă care a văzut asta, a sunat la Poliția Locală. Știți ce i s-a spus acolo? „Știm, doamnă, că se întâmplă astfel de lucruri, dar nu avem ce să le facem. Venim și le confiscăm calul, dar ce să facem cu el? Unde îl ducem?”. Vă dați seama, după aceea persoana respectivă nu a mai primit niciun răspuns de la Poliția Locală. (…) Sunt colegii mei, să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească!”, a mai spus primarul Vasluiului.

Edilul i-a amenințat pe polițiștii locali că dacă imaginea lor nu se schimbă, atunci va semna desființarea Poliției Locale.

Anunțul acestuia vine după ce, în noiembrie 2019, o inițiativă similară a avut și primarul din Darabani, județul Botoșani.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro