luni 26 februarie 2024

Încă un român care a călătorit în Zanzibar a murit de malarie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Încă un deces de malarie are loc în România, după ce fosta soție a lui Alin Tișe, fostul șef al CJ Cluj, a decedat de aceeași boală.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” afirmă că un bărbatde 54 de ani internat la Terapie Intensivă cu malarie a murit. Totodată, în ultimele 24 de ore la unitatea medicală au mai ajuns doi pacienţi cu această boală, şi ei fiind infectaţi în urma călătoriei în Zanzibar.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, la acest spital au mai ajuns doi pacienţi cu malarie, și ei întorși de curând din Zanzibar.

Ministerul Sănătăţii a transmis, săptămâna trecută, un apel către turiştii români care se deplasează în zone tropicale, să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

Potrivit MS, în ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi 3 cazuri în ianuarie).

Ministerul preciza că ”malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles), iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro