sâmbătă 20 iulie 2024

Încă un susținător al lui Dragnea, condamnat. Ce sumă a furat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un primar PSD, susținător al lui Liviu Dragnea, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Vrancea. El a fost găsit vinovat de faptul că a falsificat documente pentru a își însuși bani europeni. Este vorba despre Romeo Vulpe, primarul comunei Tănăsoaia, județul Vrancea.

Trei ani de închisoare cu suspendare a primit acesta. Vulpe și-a băgat în buzunar 6.000 de euro, bani din fonduri UE.

De asemenea, primarul Vulpe a fost obligat să plătească Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Bucureşţi suma de 19.414 lei, despăgubiri civile precum şi accesoriile fiscale.

Faptele s-au petrecut în urmă cu circa 10 ani. Decizia poate fi atacată cu apel, potrivit Adevarul.

Totul a pornit încă din anul anul 2009. Nu doar că banii au fost încasați ilegal, dar primarul nu avea voie să aibă PFA.

„În perioada 2009 – 2013, inculpatul Vulpe Romeo, în calitate de primar al comunei Tănăsoaia, a indus și menținut în eroare Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Vrancea., în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat „Dezvoltarea exploatației agricole și creșterea veniturilor realizate din comercializarea producției”. Inculpatul a depus trei cereri de plată în condițiile în care cunoștea faptul că la data de 23 octombrie 2009 radiase personal PFA Vulpe M. Romeo. Prin urmare, nu mai îndeplinea condiția de acordare a plăților în proiect. Prin trei acte materiale a indus și menținut în eroare persoana vătămată în perioada 2009 – 2013. Astfel, el a obținut pe nedrept suma totală de 25.877,70 lei, fonduri europene nerambursabile.  Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 25.877 lei., sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investiților Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism ce aparține inculpatului.”, se arată în rechizitoriu.

 

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro