luni 25 septembrie 2023

Începe vaccinarea împotriva variolei maimuţei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vaccinul Imvanex a fost autorizat de Comisia Europeană împotriva variolei maimuţei. Decizia a fost luată la o zi după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii  a emis cel mai înalt nivel al său de alertă – urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională – pe fondul  răspândirii  foarte repede a variolei maimuţei.

„Disponibilitatea unui vaccin autorizat poate să îmbunătăţească semnificativ pregătirea ţărilor pentru a combate bolile emergente, însă numai prin investiţii şi planuri structurate privind pregătirile pentru situaţiile de risc biologic”, a declarat Paul Chaplin, CEO-ul companiei daneze Bavarian Nordic, conform Reuters.

Vaccinul Imvanex este comercializat sub numele de Jynneos în Statele Unite, unde a fost autorizat împotriva variolei maimuţei din 2019.

Acest lucru face din acest vaccin singurul vaccin omologat în prevenirea bolii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală, a anunţat sâmbătă, la Geneva, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. În Europa, riscul de transmitere este considerat ridicat.

Peste 16.000 de cazuri au fost raportate în prezent din 75 de țări. În România au fost diagnosticați cu variola maimuței până în prezent 20 de pacienți, toți bărbați.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro