Incredibil: are IQ-ul lui Einstein la doar 4 ani

La doar 4 ani,  Dayaal Kaur  uimește prin inteligența și umorul său. Fetița de origine indiană care trăiește în Marea Britanie a ajuns deja la un scor al inteligenței de 142 și a fost inclusă în clubul exclusivist MENSA, al persoanelor considerate deosebit de inteligente. Părinții au remarcat inteligența fiicei lor la numai câteva luni după naștere. Tatăl său i-a spus într-o zi cifra „1” . Ea a răspuns imediat „2”, apoi tatăl a spus „3”, fetița a continuat cu „4” și tot așa până la 15, povestește tatăl. O lună mai târziu, când avea 14 luni, putea spune alfabetul, iar până la 2 ani știa deja numele tuturor planetelor și punea adesea întrebări al căror răspuns părinții trebuiau să-l caute de Google.

Prietenoasă cu adulții

Odată, erau la supermarket și micuța a început să intre în vorbă cu oamenii, întrebându-i despre copiii lor și câți ani au. „Oamenii se întorceau către mine și mă întrebau câți ani are și eu le spuneam că doi”, a povestit unul dintre părinți.

Când a ajuns la creșă, diferența enormă dintre ea și copiii de vârsta ei a alarmat-o pe directoare, încât aceasta le-a scris părinților spunându-le că fetița este „deasupra tuturor posibilităților pe care creșa i le poate oferi”. Directoarea a mărturisit că în 15 ani de experiență nu a întâlnit un copil asemănător, iar fetița nu numai că era foarte inteligentă, dar și sociabilă și cu simțul umorului.

Raj și Sarbjit, părinții fetiței, au încercat să găsească un cadru potrivit pentru a răspunde nevoilor sale și pentru a-i antrena abilitățile, dar și-au dat seama că întâmpină dificultăți. În aceste condiții, când erau în lockdown, părinții au decis să o pună la un test MENSA, redactat de o organizație specializată în evaluarea inteligenței. Ceea ce a văzut l-a impresionat pe psihologul de la MENSA.

„Stăteam afară din cameră, lângă scări, și o auzeam pe Lynn Kendall (psihologul de la MENSA) râzând cu Dayaal, iar când ne-am întors înăuntru, psihologul ne-a spus: trebuie să vă așezați ca să auziți ce o să vă spun”, a povestit tatăl.

Rezultatul testului a plasat-o pe Dayaal în „categoria superioară a celor superiori”. IQ-ul ei a fost evaluat la 142. Iar atunci când a făcut testul nici măcar nu împlinise 4 ani, avea 3 ani și 11 luni. Prin comparație, savantul Einstein avea un IQ de aproximativ 160, dar asta la vârsta maturității.

Dayaal face parte din acea proporție de numai 0,01 la sută din populație constituită din persoane cu inteligența mult peste medie. Astăzi știe deja să rezolve ecuații matematice simple.

Comentează pe FACEBOOK