marți 6 iunie 2023

Inculpații din dosarul Nana scapă de acuzații

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Tribunalul Călărași a încetat procesul penal față de toți inculpații din dosarul Nana ca urmare a deciziilor CCR privind prescripția.  E vorba despre funcționari publici în frunte cu primarul comunei Nana care ar fi retrocedat ilegal peste o sută de terenuri agricole.

I-a obligat însă la plata prejudiciului de peste 3 milioane de lei.

Decizia nu e definitivă.

Primarul PSD al comunei Nana din Călărași, Gheorghe Dobre și mai mulți funcționari din primărie, printre care secretara, contabilul și casierul erau acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals, uz de fals și spălare de bani.

Ei ar fi retrocedat ilegal 128 de terenuri agricole și ar fi prejudiciat comuna cu peste 3 milioane de lei.

Peste 40% dintre cererile de revendicare a terenurilor erau formulate chiar de inculpați sau de rude ale acestora, iar Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României, ar fi cumpărat o parte din terenuri cu un credit de 1 milion de euro.

Tribunalul Călărași a decis încetarea procesului penal pentru mai multe capete de acuzare – abuz în serviciu, fals, uz de fals și spălare de bani  – în cazul celor 11 inculpați deoarece a intervenit prescripția ca urmare a deciziei Curții Constituționale.

În plus, inculpații au fost achitați pentru acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, scrie Europa Fm.

Inculpații sunt obligați să achite însă prejudiciul, ceea ce înseamnă plata a peste 240.000 de lei fiecare. Magistrații au menținut sechestrul pe bunurile inculpaților, mai puțin pe terenurile Ioanei Băsescu. Decizia nu este definitivă.

 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro