sâmbătă 22 iunie 2024

Injectat în proteza de braț pentru certificatul verde

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Piemonte (Italia) și-a dorit din tot sufletul să facă rost de preţiosul certificat sanitar.

Acesta a încercat să se vaccineze în braţul în care avea o proteză din silicon, a informat preşedintele regiunii din nord-vestul ţării, Alberto Cirio, relatează AFP.

„Întâmplarea ar fi ridicolă dacă nu ar fi vorba de un gest de o gravitate enormă şi inacceptabilă, ţinând cont de sacrificiul pe care comunitatea noastră l-a plătit în vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”.

Bărbatul s-a dus joi seară la un centru de vaccinare din Biella, din Piemonte. Proteza era foarte bine făcută, însă culoarea şi senzaţia la atingere au stârnit bănuieli asistentei care administra vaccinul.

Atunci când i-a cerut bărbatului să-şi scoată cămaşă, a descoperit adevărul. Asistenta a refuzat cererea bărbatului de a pretinde că nu a văzut nimic, a povestit oficialul italian.

Conform acestuia, bărbatul „va răspunde pentru actele sale în faţa justiţiei”.

La fel ca în ţările vecine, Italia se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 17.000 de cazuri, deși 85% din persoanele de peste de 12 ani sunt vaccinate cu schema completă.

De luni, 6 decembrie, intră în vigoare „super-certificatul verde”. Acesta va fi eliberat doar persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completă şi celor care au trecut prin boală.

Numai cu acest document va fi permis accesul în restaurante, baruri, cinematografe, teatre şi alte locuri de agrement.

Pentru a merge la locul de muncă certificatul sanitar tradiţional, care poate şi obţinut şi în baza unui test antigen rămâne valabil.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro