luni 26 februarie 2024

Internat prăbuşit peste elevi la Odorheiu Secuiesc/ Ce spune Deca

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat marţi că internatul din Odorheiu Secuiesc, care s-a prăbuşit luni, nu a fost expertizat seismic.

Ea a ajuns marţi la Odorheiu Secuiesc, la o zi după prăbuşirea internatului Liceului „Tamasi Aron”.

Deca a vizitat clădirea liceului şi a anunţat că o verificare va fi făcută şi de către Corpul de Control al Ministerului Educaţiei, transmite Agerpres.

„Vom demara şi noi o acţiune a Corpului de control al Ministrului Educaţiei pentru a stabili dacă există prevederi ale legislaţiei în educaţie sau a legislaţiei secundare care nu au fost îndeplinite. Este o procedură normală în astfel cazuri. Este important să dăm mesajul că oricine ar fi vinovat va suporta consecinţele. În astfel de cazuri tragice care se soldează cu elevi care, din păcate, au decedat. A decedat un băieţel de liceu şi avem trei eleve care au fost rănite, una dintre ele chiar grav. Trebuie să ne asumăm cu toţii responsabilitatea de a afla cine este responsabil şi mai departe de a aplica toate sancţiunile, aşa cum se cuvine”, a declarat Ligia Deca.

Incidentul de la Odorheiu Secuiesc s-a soldat cu moartea unui elev de 17 ani din localitatea Lupeni şi cu rănirea a trei adolescente, dintre care una se află în stare gravă la spitalul din Târgu Mureş.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro