sâmbătă 2 martie 2024

Întindem nervii românilor cu 4 tipuri de alegeri, spune min. Justiției

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi că guvernanții nu au „voie” să „întindă nervii” românilor cu patru tipuri de alegeri în 2024, iar organizarea mai multor rânduri de alegeri presupune costuri ridicate, dar şi faptul că oboseala electoratului ar putea duce la absenteism.

„Eu, ca argeşeancă, ca om care a văzut foarte multe campanii în politica românească din 2001 încoace, vă spun că n-avem voie noi, cei din coaliţia aflată la guvernare în momentul acesta, să întindem nervii românilor cu patru tipuri de alegeri în 2024. Şi aşa cred că trebuie să fim corecţi cu cetăţenii şi să le spunem că avem priorităţi care pot fi puse într-o anumită umbră dacă ne vom concentra prea mult pe atâtea campanii electorale şi pe atâtea alegeri”, a spus senatorul Alina Gorghiu, în conferinţa de presă, potrivit agerpres.ro.

„M-aş bucura ca în luna februarie să găsim o soluţie înţeleaptă, iar eu sper (…) să găsim soluţia agreată, consensuală la nivelul coaliţiei, astfel încât să eliminăm toate aceste probleme care ar putea fi create în an electoral, an electoral care întotdeauna presupune un anumit nivel de agitaţie socială, greve, proteste, le vedem cu toţii, dar presupune şi costuri destul de mari. (…) În acest an vorbim de 3,8 miliarde de lei care se cheltuie pentru organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a acestor alegeri. Ca să nu mai vorbim de faptul că această economie ar fi binevenită la bugetul statului şi, un argument suplimentar, cred că am putea să evităm oboseala electoratului şi un eventual absenteism spre sfârşitul anului”, a mai afirmat ministrul Alina Gorghiu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro