Între 2017-2019, România nu a îndeplinit NICIUN criteriu pentru aderarea la Schengen

Între 2017-2019 România nu a mai îndeplinit niciun criteriu pentru aderarea la zona euro, spune ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Acesta îi acuză pe PSD-isși de subminarea economiei naționale și promite o anchetă pentru execuţia bugetară în perioada menționată. El mai spune că raportul final al acelei comisii va merge direct la DNA.

Ciolacu şi gaşca lui sunt vinovaţi şi trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale! În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de ancheta parlamentară pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA. În perioada 2017-2019 Romania a fost singura ţară din UE în care a crescut deficitul bugetar. Deficitul bugetar a crescut deşi PSD a crescut taxe/impozite/accize existente şi a introdus taxe în toate sectoarele din economie. Vom arata unde s-au dus aceşti bani din taxe suplimentare şi cum a fost deturnată destinaţia lor. (cam cum s-a întâmplat la Primăria Municipiului Bucureşti dar la o scară mai mare)”,  a scris Florin Cîţu vineri pe Facebook

Ministrul de Finanţe reaminteşte că reprezentanţii Comisiei Europene au avertivat în fiecare an România pentru devierea semnificativă de la ţina de deficit structural asumată prin pactul fiscal.

România fost avertizată de CE în fiecare an pentru deviere SEMNIFICATIVĂ de la ținta de deficit structural asumata prin pactul fiscal.

În perioada 2017-2019 România nu a mai indeplinit NICIUN criteriu necesar pentru aderarea la zona euro.

17 țări din UE au terminat anul 2019 cu surplus bugetar.

Grecia a avut surplus bugetar în toată perioada 2017-2019 ( surplusul a crescut de la un an la altul).

România a pornit cu un handicap major în aceasta criza. Ciolacu și gașca lui de infractori au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE, cu facturi neplatite de 30 de miliarde lei și împrumuturi scadente în 2020 de aproximativ 50 miliarde lei.

În aceste condiții am reușit imposibilul:

– o performanță economică mai bună decât multe alte tari din UE

– cea mai mică creștere a deficitului bugetar

– cea mai mică creștere a datoriei pubilce

Vă garantez că vor plăti toți- Ciolacu, Grindeanu, Tudose etc.”, conchide Cîțu.

Comentează pe FACEBOOK