marți 6 iunie 2023

Investițiile PMB – tramvaie, autobuze electrice și troleibuze

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, anunță investiții în mijloacele de transport în comun.  Este vorba despre achiziția de tramvaie, autobuze electrice și troleibuze, precum și despre lucrări la șinele de tramvai. Banii vor veni din alte surse decât bugetul local.

„În primul rând, e ceva ce toate orașele occidentale au învățat: trebuie să prioritizăm transportul public. Ca să facem asta, trebuie să oferim confort, dar și predictibilitatea transportului public. Aici avem mai multe probleme și soluții.

Rețeaua de tramvaie e extrem de importantă, problema e că sunt linii întregi unde tramvaiul circulă cu 10 km/h că atât permite șina. Noi trebuie să schimbăm șina, dar ea se va strica la fel dacă nu-i faci fundamentul și asta costă 10 milioane de euro pe km. Noi avem o rețea de 150 de km. În anii 2000 s-au schimbat 100, ceea ce un lucru foarte bun, mai avem 50 de km, asta ne costă 500 de milioane. Avem documentațiile pregătite. Toamna asta o să iasă ghidul pe programul operațional regional – nicidecum nu avem banii ăștia în bugetul local – și ne vom duce acolo ca să aplicăm”, a declarat Primarul General pentru B1 TV.

„La mijloacele de transport iar suntem în mare suferință. Din 1989 până azi am avut 17 tramvaie noi, în condițiile în care flota are 350. Avem contractul cu Astra Arad, primul tramvai vine în iunie, un pic mai devreme decât zice contractul, apoi patru pe lună. Sunt 100 de tramvaie.

Avem achiziția în curs pe 100 de autobuze electrice. Și tramvaiele și autobuzele electrice cu bani europeni. Din fondul de mediu 100 de troleibuze, de la PNRR încă 22 de troleibuze. Asta putem face fără să investim nimic din bugetul local”, a mai spus Nicușor Dan.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro