duminică 26 mai 2024

Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, Legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii.

“Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii”, anunță Administrația Prezidențială.

Decizia vine după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că că PNL ia în calcul prorograrea acestei legi.

”Poziția președintelui este firească. A spus că intenția domniei sale este de a promulga legea. Noi suntem puși într-o situație în care și dacă am vrea nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil, soluția pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat. Lucrul acesta nu se poate face decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie. (…) Sensul discuțiilor pe care le-am avut cu președintele converge spre această soluție”, declara, vineri, Ludovic Orban.

Orban a spus în mai multe rânduri că PSD dă dovadă de iresponsabilitate crescând alocațiile, din nou, amintind că acestea au fost majorate în primăvara anului trecut, în baza proiectului depus de PNL.

Potrivit amendamentului, alocațiile vor fi în cuantum de: 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani; 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro