duminică 14 iulie 2024

Iohannis: Cartea e scutul împotriva dezinformării

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj în cadrul deschiderii Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău în care afirmă că, în contextul actual, „în faţa ameninţărilor la adresa democraţiei şi a drepturilor fundamentale ale omului, cartea trebuie să fie scutul care ne protejează de toxicitatea discursului manipulator, de mirajele şi pericolul întoarcerii la trecutul totalitar”.

„Într-un context în care societatea moldovenească se angajează tot mai profund pe calea europeană şi autorităţile se străduiesc să contracareze efectele agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, valorile umaniste, pe care cartea şi lectura le promovează, capătă o semnificaţie deosebită. Anii întunecaţi ai comunismului ne-au învăţat că în carte găsim călăuza noastră spre libertate! Astăzi, în faţa ameninţărilor la adresa democraţiei şi a drepturilor fundamentale ale omului, cartea trebuie să fie scutul care ne protejează de toxicitatea discursului manipulator, de mirajele şi pericolul întoarcerii la trecutul totalitar”, afirmă preşedintele Iohannis în mesajul prezentat de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, potrivit Agerpres.

Şeful statului arată că a acordat, împreună cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Înaltul Patronaj ediţiei din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău.

„Subliniem astfel importanţa cărţii şi a limbii române în patrimoniul nostru cultural comun şi ne manifestăm preţuirea faţă de poeţi, scriitori şi publicul cititor”, adaugă Iohannis.

El subliniază că Bookfest Chişinău, organizat de către Asociaţia Editorilor din România şi Universitatea de Stat a Republicii Moldova, a devenit, începând din 2016, un „reper al vieţii editoriale româneşti”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro