luni 17 iunie 2024

Iohannis: Cât războiul continuă, vor fi efecte economice

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

 Cât războiul continuă, vor fi efecte economice, spune Klaus Iohannis, joi, la Versailles, unde participă la reuniunea informală a Consiliului European. Șeful Statului a precizat că sunt discutate măsuri pentru ca „energia să fie în continuare plătibilă de consumator, în special pentru consumatorul vulnerabil”.

‘Prețurile la energie în urma pregătirilor pentru război și în urma războiului din Ucraina, este evident între timp. Și atâta vreme cât războiul continuă, efectele economice vor exista și vor apărea, însă noi discutăm, sigur, în paralel, măsuri prin care vom ține prețurile în așa fel încât să fie energia în continuare plătibilă pentru consumator, în special pentru consumatorul vulnerabil.

Este vorba și de măsuri în plan național, și știți că la noi s-au luat aceste măsuri și sunt deja pregătite măsuri pentru perioada de după 1 aprilie, dar vom discuta și măsuri europene, pentru a ține prețurile la energie la un nivel cât de cât acceptabil. Însă, da, trebuie să fim conștienți de faptul că acest război are influențe și asupra prețurilor, și asupra economiilor noastre. Ceea ce vrem să facem este să păstrăm aceste influențe la un nivel rezonabil și, în paralel, să dezvoltăm o independență mai pronunțată a economiei europene”, a spus Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro