duminică 14 august 2022
spot_img

Iohannis: Coaliția PSD-PNL, ‘maturitate democratică’

Must read

spot_img

Președintele Klaus Iohannis este de părere că formarea coaliției PNL-PSD dă dovadă de maturitate democratică. Șeful statului a declarat miercuri, în fața ambasadorilor prezenți la Palatul Cotroceni, că, printr-un proces care nu a fost deloc ușor, dar care este firesc în fiecare democrație a fost constituită o coaliție solidă în Parlamentul României.

„La finalul anului trecut, clasa politică din România, a dovedit maturitate democratică. Printr-un proces care nu a fost deloc ușor, dar care este firesc în fiecare democrație a fost constituită o coaliție solidă în Parlamentul României, ca rezultat a fost instalat un guvern care trebuie să asigure stabilitatea țării și să conducă societatea românească către o noupp etapă de modernizare. Acest nou Guvern trebuie să îndeplinească așteptările cetățenilor care doresc soluții concrete pentru a gestiona efectele pandemiei, crizei energetice, pentru implementarea deplină a PNRR, care reprezintă un obiectiv de prioritate zero, precum și pentru asigurarea bunăstării țării noastre și cetățenilor săi în sens larg.”

Președintele a mai spus că abordarea României se bazează pe continuitatea respectării celor trei piloni d epolitică externă: consolidarea rolului și influenței țării noastre în UE și respectiv în NATO și dezvoltarea și aprofundarea parteneriatului strategic cu SUA:

„România va continua să se dezvolte ca stat membru al UE și al NATO activ, de încredere, implicat și respectat. Astfel, abordarea României este bazată pe continuitate, în baza celor trei piloni ai politicii externe: consolidarea rolului și influenței țării noastre în UE și respectiv în NATO și dezvoltarea și aprofundarea parteneriatului strategic cu SUA. Acești piloni sunt susținuți de promovarea valorilor democratice, a statului de drept și a valorilor fundamentale, precum și de acțiune concretă pentru asigurarea stabilității în regiune și la nivel global”.
Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro