duminică 14 iulie 2024

Iohannis: Covid-19 și PSD, amenințări la adresa României

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Klaus Iohannis a susținut, ca în fiecare miercuri seară, o conferință de rpesăd e la Palatul Cotroceni. Între altele, șeful statului a  vorbit despre numărul tot mai mare de persoane infectate cu Covid-19 și despre ultimele evenimente de pe scena politică românească.

Iohannis a menționat că îna cest moment se duce o luptă pe două fronturi – cel politic și cel al sănătății.

„Sănătatea publică e amenințată de COVID-19, iar politica românească e amenințată de PSD. Sunt două pericole și trebuie să ne adresăm și într-o parte și în cealaltă. Numărul de infectări ne îngrijoează mai mult decât alegerile. Lucrurile probabil se vor complica odată cu venirea vremii reci. Să nu facem confuzie între abordarea politică, deoarece viața merge mai departe, nu vrem să ne oprim în mijlocul bolii.

Dar abordarea politică e una, iar abordarea în ceea ce privește pandemia e alt și bazată pe analizele experților. Nu se poate aștepta nimeni ca Guvernul singur să stăpânească epidemia. Autoritățile au partea lor de răspundere, inclusiv cu amenzile, trebuie s-o spunem și pe asta.

Cetățeanul are probabil o răspundere mai mare. Boala nu se răspândește de la instituție la instituie, ci de la om la om. Deci răspunderea noastră individuală e foarte mare. Nu trebuie să amestecăm lucrurile, dar trebuie să ținem cont că PSD a ținut în Parlament câteva săptămâni o lege importantă fix pentru îngrădirea epidemiei”, a declarat Klaus Iohannis.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, șeful statului susține că acestea trebuie să aibă loc, precizând că dacă numărul cazurilor de coronavirus va continua să crească, atunci campania electorală va trebui să se desfășoare mai mult online, la televiziune și radio.

Declarația acestuia vine în contextul în care opoziția cere amânarea alegerilor legislative până în primăvara anului viitor.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro