sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Iohannis: Din păcate, situația în Ucraina se va deterioara

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, la Cotroceni, cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Aceștia au discutat despre hubul pe care-l va găzdui România și care va asigura colectarea și transportul donațiilor către ucraineni. 

„Noi credem că, din păcate, situația în Ucraina se va deterioara în continuare, iar nevoia de ajutor va crește semnificativ. În acest sens vom lucra cu siguranță în etape și împreună cu Comisia.

E un centru de logistică pentru ajutor umanitar care se va institui sub umbrela ajutorului umanitar european. România va juca, evident, rolul de gazdă, vom avea cea mai mare parte a sarcinilor pe care le vom îndeplini. Va începe să lucreze în etape. Vom începe de la un centru care primește primele ajutoare și se va dezvolta. În final, va fi o întreprindere foarte mare și foarte complicată, fiindcă va lucra cu toți actorii implicați în ajutorul umanitar.

Același lucru e valabil și pentru coridorul pe care se vor livra aceste ajutoare. Acest coridor va necesita negocieri și cu autoritățile centrale din Ucraina, și cu autoritățile locale, și cu cei care sunt acolo în stare de război, pentru că aceste ajutoare trebuie să ajungă și în zonele în care e activitate militară și unde civilii sunt în mare nevoie de ajutoare.

Aceste lucruri vor fi foarte complicate. Pânăă când acest centru va funcționa la capacitate nominală vor trece câteva săptămâni, dar noi începem de azi pregătirile. Dna președinte a venit cu experți de la Bruxelles și cu oamenii noștri vom începe să lucrăm la aceste lucruri”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro