Iohannis îl desemnează premier pe Ciucă

UPDATE – Nicolae Ciucă este oficial, cea de-a doua propunere a lui Klaus Iohannis pentru funcția de premier al Românei, după demiterea Guvernului Cîțu, prin moțiune de cenzură.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să-l avem în aceste momente dificile, pentru a depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un guvern, în deplinătatea sa să ofere prin deciziile pe care la întreprinde.

Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să alcătuim guvernul, astfel încât guvernul propus să fie aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă.

STIREA INITIALA

Preşedintele Klaus Iohannis are consultări cu partidele şi formaţiunile politice parlamentare pentru desemnarea unui nou premier. În acest moment niciun partid nu poate promite o majoritate parlamentară, iar negocierile pot dura mai mult decât poate aștepta România, în condițiile în care ne confruntăm cu o criză sanitară fără precedent.

Partidul Național Liberal îl va propune pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, de joi. Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare.

Senatorul PNL Nicolae Ciucă, general în rezervă, asigura in prezent interimatul la ministerul Apărării.

Renunţarea la Florin Cîţu vine pe fondul adâncirii crizei politice, suprapuse peste cea sanitară şi a preţurilor la energie. De altfel, cu un alt premier de la PNL, USR a spus în repetate rânduri că este gata să se întoarcă la masa negocierilor.

Comentează pe FACEBOOK