marți 6 iunie 2023

Iohannis, în SUA: România merge bine, economia crește

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în SUA pentru Adunarea Generală a ONU, a participat alături de soția sa la recepția tradițională oferită de președintele american Joe Biden și Prima Doamnă Jill Biden.

„Alături de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, cu prilejul recepției oferite, la New York, în onoarea Șefilor de delegații prezenți la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis.

Șeful statului s-a întâlnit și cu comunitatea românească de pe Costa de Vest a SUA, transmițând că România „merge bine”, economia crește, iar Guvernul își face treaba.

„România este într-o situație pe de-o parte extrem de complicată, din motive legate de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei. Pe de altă parte, cred că este bine să se știe că românii și Guvernul României nu stau degeaba – se implică, muncesc și, în mod pentru mulți surprinzător, pentru mine natural, România merge bine și economia românească crește. Este o veste foarte, foarte pozitivă.

În ce privește crizele cu care ne confruntăm în România, cred că suntem într-o situație în care nu am fost demult. Este criză peste criză, peste criză și, totuși, ne descurcăm.

Am reușit să primim cu brațele deschise aproape 2,5 milioane de ucraineni refugiați – sigur, din care mare parte au hotărât să plece mai departe, acolo unde au comunități. 

(…) Criza energetică nu înseamnă doar că energia a devenit mai scumpă – a devenit și mai greu de obținut. 

(…) avem o situație care, pe de-o parte este plină de dificultăți, pe de altă parte este plină de oportunități și doar ingeniozitatea și inventivitatea și hărnicia românilor fac ca în toate aceste crize să avem totuși, surprinzător, o creștere economică”,  a mai transmis președintele României.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro