sâmbătă 20 iulie 2024

Iohannis încurajează femeile să se implice în viața publică

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că femeile au o contribuţie majoră în ceea ce priveşte punerea pe agenda publică a unor teme esenţiale precum schimbările climatice şi tranziţia energetică şi a subliniat că susţinerea acestora pentru a se implica în viaţa publică şi profesională trebuie să fie permanentă.

Declarația a fost făcută în alocuțiunea pe care a susținut-o șeful statului în deschiderea evenimentului „Femei în sustenabilitate”.

„Aveți o contribuție majoră în ceea ce privește punerea pe agenda publică a unor teme esențiale pentru prezentul și viitorul nostru: mă refer la schimbările climatice și la tranziția energetică. Fie că activați în sectorul public, în cel asociativ, financiar ori în cel de business, în educație sau cercetare, mare parte din eforturile pentru asigurarea sustenabilității în România vi se datorează dumneavoastră”, a declarat Klaus Iohannis.

„Resursele naturale sunt limitate și trebuie protejate, este un adevăr pe care trebuie să-l conștientizăm cu toții. Și tocmai de aceea, preocuparea și acțiunile dumneavoastră pentru o dezvoltare durabilă, care să nu ne pună în pericol viitorul, sunt atât de importante”, a adăugat el.

Iohannis spune că „susținerea femeilor pentru a se implica în viața publică și profesională trebuie să fie permanentă”.

„Aceasta este convingerea mea fermă! Iar întâlniri precum cea de astăzi reprezintă una dintre modalitățile de a contribui la încurajarea doamnelor pentru a-și continua și dezvolta carierele, inclusiv, sau în special, în domenii vitale pentru viitorul nostru. Degradarea mediului, schimbările climatice, pierderea biodiversității sunt provocări majore, care reclamă din ce în ce mai multă atenție la nivelul societății. Avem nevoie de implicarea femeilor în politicile de sustenabilitate, în educația și cercetarea pentru mediu și climă, precum și în economia verde, toate acestea având mize din ce în ce mai mari pentru bunăstarea noastră”, a continuat Klaus Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro