joi 30 mai 2024

Iohannis l-a propus premier tot pe Orban

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, la Palatul Cotroceni, după consultarea partidelor parlamentare, că îl desemnează candidat pentru funcția de prim-ministru pe președintele PNL, Ludovic Orban.

”Îl desemnez pe domnul Orban să formeze un nou Guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a subliniat, însă că alegerile anticipate sunt prima sa opţiune.

„Am terminat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare și sunt în măsură să vă spun câteva concluzii. Avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a dorit să reformeze multe programe, să vină cu îmbunătățiri pe legislația electorală, măsuri economice, sociale, toate în interesul României și al românilor. A dorit să repare greșelile care, evident, au fost făcute de guvernele pesediste din cei trei ani dinainte.

Pe de altă parte, avem un PSD care are încă foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări.

Soluția corectă în această situație, în care avem un guvern care dorește să miște lucrurile, opțiune confirmată de români la alegerile de anul trecut, este întoarcerea la electorat, este soluția care satisface nevoia de democrație în România. Mai simplu spus, întoarcerea la electorat înseamnă alegerile anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune. Am prezentat partidelor această opțiune”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Urmează ca în termen de cel mult 10 zile, premierul propus să prezinta lista cu miniștri și programul de guvernare și să ceară votul de încredere al Parlamentului.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro